دولت آمریکا روز سه‌شنبه از یک قاضی فدرال خواست با درخواست عده‌ای از مخالفان دستور ضد مهاجرتی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اضافه شدن استثنائات بیشتر به این فرمان مخالفت کند. 
 

دیوان عالی آمریکا دوشنبه هفته گذشته  حکم به برداشته شدن بخش‌هایی از محدودیت‌های اعمال شده از سوی دادگاه‌های پایین‌تر علیه فرمان اجرایی ترامپ برای منع ورود اتباع شش کشور مسلمان  ایران، سوریه، سودان، سومالی، لیبی و یمن به آمریکا داد. 
 

دیوان عالی آمریکا اعلام کرد دستور منع مسافرت ترامپ علیه آن دسته از اتباع این شش کشور که دارای «ارتباطی اصیل» با شخص یا شرکتی در ایالات متحده هستند، لازم‌الاجرا نیست. 
 

این حکم به معنی آن است که افرادی که می‌خواهند برای دیدار با عضو نزدیک خانواده خود اعم از والدین، همسر، فرزند، داماد یا عروس، خواهر و برادر زندگی یا ملاقات کنند می‌توانند وارد آمریکا شوند. افرادی که به واسطه تعهدات تحصیلی، کاری یا حرفه‌ای ارتباطات طولانی مدت با دانشگاه یا نهادهای دیگر در آمریکا داشته‌اند نیز مشمول تعریف «ارتباطات اصیل» می‌شوند. 
 

با وجود این اتباع شش کشور مسلمان به بهانه دیدار یا زندگی با عمه، عمو، خاله و فرزندان آنها، پدربزرگ و مادربزرگ، نوه، نامزدها و بستگان درجه دوم نمی‌توانند روادید ورود به آمریکا بگیرند. این تفسیر از «ارتباطات اصیل» ، به ویژه منع ورود پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها یا نامزدها اعتراضاتی را به همراه داشته است. 
 

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، چند روز پیش در اعتراض به این فرمان اجرایی در حساب توئیتری خود نوشت: «ایالات متحده مادربزرگ‌های ایرانی را از دیدن نوه‌هایشان محروم می‌کند، این کار واقعا نمایش شرم آور دشمنی کور با تمام ایرانی‌هاست.»
 

ایالت هاوائی و گروهی دیگر از معترضان هم با تنظیم شکوائیه‌هایی در دادگاه استدلال کردند که برنامه دولت ترامپ برای جلوگیری از ورود خویشاوندان نزدیک اتباع این شش کشور به آمریکا اقدامی نادرست است.  
 

وکیلان دولت ترامپ، در مقابل از قاضی پرونده خواستند به تعاریف مشخص شده در بیانیه وزارت خارجه آمریکا به تاریخ 29 ژوئن از «ارتباطات اصیل» اکتفا کرده و دایره موارد استثنا را گسترده‌تر نکند. آنها تصریح کردند که خارج کردن این دسته از خویشاوندان از دایره ارتباطات اصیل و نزدیک بر اساس قوانین مهاجرتی آمریکا صورت گرفته است. 
 

 

منبع: خبرگزاری گیتا